2014-07-17 17:39:59• hírek • Kocsis Zoltán

Hunyadról került a Szamos-parti vityillóba

Bekeményített az elmúlt héten a Szatmárnémeti Helyi Rendőrség: elkobozott két lovasszekeret és ellenőrzést tartott a Szamos-parti kalyibák között.

Mivel a városi tanács korábbi határozatai alapján állati vontatású járművek, szekerek nem közlekedhetnek Szatmárnémeti útjain, a helyi rendőrség július 10-én, csütörtökön a pusztadaróci Bobby B.-t, egy héttel később pedig a szatmárnémeti C. Róbert Györgyöt bírságolta meg emiatt. Mivel mindkettejük számára nem ez volt az első hasonló eset, a büntetés mellett a szekereiket is elkobozták.

A két érintett így csak lovaikkal térhettek haza, szekereiket ugyanis a hatóság elszállította. A két férfinek egyaránt 15 nap áll rendelkezésére, hogy kiváltsák a szekereket. Amennyiben ezt nem teszik meg, akkor azok a város tulajdonába mennek át, amely aztán értékesítheti őket.

A helyi rendőrség csütörtökön ellenőrzést tartott a Szamos partján is, mivel egyre több olyan jellegű információt kaptak, hogy ott lakó hajléktalanok kellemetlenkedtek az elhaladó járókelőkkel.

Az ellenőrzés során azonosították Erdei J.-t és családját. A két felnőttből és öt gyerekből álló család sorsáról értesítették a szociális és gyámügyi hatóságokat.

Azonosították továbbá az 53 éves David C.-t, aki Hunyadról „költözött" a szatmárnémeti Szamos-partra. Őt felszólították vityillója és a város elhagyására.

A rendőrség tájékoztatása szerint az ellenőrzés során több, használaton kívüli, elhagyott kalyibára is bukkantak. Ígéretük szerint a jövőben rendszeresen ellenőrizni fogják a környéket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: